תרומות מנוצרים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/04/24 22:07 ז בניסן התשפד

שאלה

תרומה שהתקבלה מנוצרים האם אפשר להשתמש ??

תשובה

שלום

אביא דברים שכתב ידידי הרב ברוך אפרתי שליט"א, ותבחני לפי האפשרויות מה הדין במקרה שלך:

"יש כאן ג עניינים שונים-

עצם קבלת צדקה מגוי, שיש בזה בעיה של ביבוש קצירה תשברנה שמרבה זכויותיהם, וגם בזוי ישראל שלא תרמו, שני טעמים אלו הוזכרו בהלכה.

אך בזה הלכתית אפשר להקל שלא בפרהסיא בשעת צורך, ובנוסף בתנאי שהתורם פרטי ולא ציבורי (אך שני תנאים אלו לקולא אינם מתקיימים בקרן לידידות, שהרי היא בפרהסיא וציבורית).

ועניין שני, איסור הנאה מעבודה זרה ומשמשיה, אם הנוצרי תורם בשם הצלוב.

עוד עניין שלישי יש כאן, שאסור לקבל כסף שניתן על מנת שישראל יתנצרו בסוף התהליך, כאמונת האוונגליסטים."

כל טוב ובהצלחה