יחס לתפילות של נוצרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/04/24 19:11 ז בניסן התשפד

שאלה

שלום הרב.

כיצד יש להתייחס לתפילות של נוצרים?

במסגרת פורום שאני חברה בו פנתה אליי נוצרייה מחו"ל ואמרה שהכנסייה שלה מתפללת בקביעות עבור ישראל בעקבות המצב. האם אפשר להודות לה על התפילות ולהאמין שהן פועלות במשהו, או שעניין העבודה הזרה שבנצרות הופך את זה לבעייתי?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לתפילתם משמעות מעשית, אבל כמו כל אדם שעשה לי טובה, אפילו שאיננה מועלת לי, בכו"א יש אפשרות לשבח אותו על כך שרוצה לעזור לעם ישראל, על פי דרכו שלו.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ