כלאיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/04/24 19:20 ז בניסן התשפד

שאלה

שלום רב,

גידלתי בטטות באדנתי לפני שבועיים הוצאתי אותם מהאדנית וגזרתי את העלים והענפים והשורשים שלהם ושמתי אותם בתחתית האדנית כדי שבהמשך הם ייהפכו לקומפוסט. שמתי עליהם עפר ושתלתי בצל.

בשבת ראיתי במרפסת שהתחיל לצאת ענף קטן שחשבתי שהוא שייך לבטטה שאיכשהו הצליחה לגדול ובמוצש עקרתי כמה שיכולתי מהענף הזה גם חפרתי קצת באדנית כדי להוציא מה שיכולתי.

מה הדין והאם יש חשש לכלאיים. כמו כן האם אפשר לנהוג ככה לכתחילה שכשאני מסיים לגדל מין מסויים אני חותך את כל השאריות וקובר אותם באדנית ?

בברכה ובשורות טובותף

נתן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש להפוך את האדמה והזרעים ולהראות שאינך רוצה בגידול החוזר ואז אם יגדל ספיח יש לעקרו שלא יהיה מראית עין של כלאים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ