צלי בפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/24 22:37 ה בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול לגבי צלי בפסח, יש לי מתכון של פילה מדומה שצולים אותו במחבת בשמן, ואז הבישול נעשה בסיר. יש בזה איסור לאכול את זה בליל הסדר? תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

להלן פירוט המנהג מתוך פניני הלכה:

איסור צלי חל על כל סוגי הבשר, אפילו על בשר עגל או עוף שאינם כשרים לקרבן פסח, אבל דברים שאינם טעונים שחיטה, כדוגמת דגים וביצים, מותר לצלות (שו"ע או"ח תעו, ב). וכן אסור לצלות את הבשר בתוך קדרה, ואף שבשר קרבן הפסח היה נצלה על האש ולא בקדרה, כיוון שצלי קדרה נראה כצלי אש, גם צלי קדרה אסור. וכן אם בישלו את הבשר ואח"כ צלוהו, כיוון שהוא נראה צלוי – אין לאוכלו. בשר שנצלה בתחילה, מותר לבשלו ולאוכלו בליל פסח, מפני שהוא נראה מבושל (מ"ב תעו, א; כה"ח ד').

לפיכך אם במתכון שלך הבשר בסוף מבושל עם מים בסיר אז מותר.