קפלניסטים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/04/24 07:41 ו בניסן התשפד

שאלה

רב,

בימים אלה של מלחמה ברורה מול החמאס כשיש עוד חטופים ולצערנו חיילים נהרגים יש גם קולות שקוראים לפילוג.

ואף מגדילים לעשות ויוצאים לרחובות וזורים שנאה בתוך העם.

בעקבות הפרשה והלכות לשון הרע אשמח לדעת איך אני יכולה לדבר עליהם באופן שהוא לא שלילי ובנוסף איך ניתן לאהוב אותם? יש גם גבול למה שניתן לקבל ולשמוע..

תשובה

שלום וברכה

השינוי המבורך שאתה רוצה בו אינו יכול צריך להתחיל ממקום הרבה יותר עמוק.

כדי להסיר ספק כלשהו - אין לי חלק ונחלה עמם

ואף על פי כן,

ההגדרה שלהם שהם קוראים לפילוג וזורעים שנאה בתוך העם - היא זרע הפורענות.

הם סבורים שחובה עתה לפעול אחרת להשבת השבויים;

הם סבורים שחובה לחזור אל העם ולשאול אותו מי אמור להוציא אותנו מהבוץ שאנו שרויים בו;

אלו עמדות לגיטימיות (איני עוסק כעת בשאלה האם הן צודקות. אלא רק בשאלה האם הן לגיטימיות).

כאשר זה היחס עליהם - אפשר לחלוק עליהן, להילחם נגדן, לסבור אחרת - וכל זה אינו לשון הרע ואינו הלבנת פנים, כי אם מחלוקת עמוקה ואמיתית בדרך שהיא אמורה להתרחש.

כל טוב