למה לנו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/24 20:53 ה בניסן התשפד

שאלה

למה? לנו בכלל להתפלל תסתכל האל ברא סבל בעולם זה לא בני אדם יצרו מחלות זה הוא יצר אני מתכוון זה לא שווה בכלל לעשות מצוות כמו כשרות או דברים כאלו הוא לא מצפה שנגיד לו תודה כי הוא ברא סבל

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אלהים הוא לא סוחר שנותן לך בריאות ופרנסה בתמורה לכך שאתה מקיים את המצוות שלו. אלהים לא צריך את הטובות שלנו.

אלהים ברא עולם, בחר בעם ישראל ונתן להם תפקיד.

כדי למלא את התפקיד שלנו הוא נתן לנו תורה ומצוות.

יש לנו בחירה לשתף פעולה או לא לשתף פעולה. אם אתה לא רוצה לשתף פעולה - זה הפסד שלך.

ההצעה שלך דומה למי שכועס על הרכבת ומחליט להעניש את הרכבת ולא לנסוע יותר ברכבת - מי מפסיד מכך?