שינוי שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/04/24 14:03 ד בניסן התשפד

שאלה

היי

אני לא כל כך יודעת איך פונים לרבנים

אז תסלח לי אם זה לא יוצא מכבד

אז הסיבה שפניתי היא כי תמיד לא הרגשתי חיבור עם השם שלי, יש לי שם נוצרי ואני יהודיה שבאה ממשפחה של אמא דתיה ואבא חילוני

לבחירת השם שלי וזה לא נובע מדת וכו׳

אז דיברתי כבר עם המשפחה שלי על רצון שינוי השם לשם יהודי

יש לך אולי שם שאני אמורה לשנות עליו?

כי בסדרות שהרבנים נותנים שמות לאנשים כדי לשנות מזל ודברים כאלה

אם זה לא ככה אז מצטערת אבל אני מאוד מאוד הודה אם תייעץ לי על שם לשנות

שבת שלום ותודה מראש????

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש מקום להחליף שם אבל את צעירה מאוד. אני ממליץ לך להמתין עם המשאלה הזאת עוד מספר שנים. בגיל 18 תהיי יותר בוגרת ויותר מיושבת, מתוך מבט רחב יותר תדעי אם באמת נכון לך להחליף שם, ומתוך הכירות עמוקה יותר עם עצמך תוכלי לבחור שם אחר שיתאים לך.