תפילה להצלחה במבחן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/04/24 07:55 ו בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

ביום רביעי בשעה 9:30 בעזרת ה' אני אמור לעשות מבחן פסיכומטרי. אני מאוד רוצה להצליח במבחן ואשמח אם תוכל לומר לי אם יש תפילה ומעשים מסוימים שאוכל לעשות להצלחה במבחן. אני לומד כבר שלושה חודשים ומאוד חשוב לי להצליח.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

מדברי הנביאים למדנו כי פניה אל הקב"ה מורכבת משני שלבים:

ראשון בהם הוא לעשות מעשים טובים יותר בתחום הצדק והחסד. כל הנביאים דיברו על כך שלפני שמביאים קרבן ומבקשים דבר מה יש לתקן בעולם בתחומים אלה, וכדאי לך למצוא דבר מסוים שניתן להתקדם בו.

שני בהם הוא להתפלל (כמו הבאת קורבנות בימי המקדש). התפילה הטובה ביותר היא במילים שלך - לפנות לקב"ה ב"שומע תפילה" ולבקש ממנו את ההצלחה במבחן, כמובן לאחר שאנחנו עושים את כל ההשתדלות מלמטה.

כל טוב, ויצליח ה' את דרכיך.