כניסה לבית הכנסת לצורך בית כסא שבו

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 21/04/24 10:25 יג בניסן התשפד

שאלה

האם כשאני נמרך לנקביי מותר להכנס לבית הכנסת להשתמש בבית הכסא שם, הרי זו מצווה של בל תשקצו.

בית הכסא עצמו נמצא במבואה בכניסה לבית הכנסת ולא באולם עצמו, אם כי לעיתים מתפללים שם או עורכים שולחנות לאזכרות/קידושים ולפעמים גם שיעורים.

האם מור להכנס גם בזמן שיורד גשם שזה לא מצווה.

עוד דבר קטן, שמעתי על פתרונות כמו להכנס ולעיין באיזה סר או להגיד איזה פרק תהילים. לא מעוניין לעבוד על עצמי. אם זה אסור אז אסור. לא פתרונות של "מכירת חמץ".

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

הדינים שהזכרת חלים על בית הכנסת עצמו, היינו על מקום שמוקדש לשמש כבית כנסת, אבל לא על כל בניין שבו יש בית כנסת. לכן אין שום איסור להשתמש בבית הכסא שבבניין בית הכנסת, כל עוד שלא משתמשים בבית הכנסת עצמו לצורך קיצור הדרך. גם על המבואות לבית הכנסת מן הסתם לא החילו קדושת בית הכנסת ואין בהם דיני בית הכנסת.

בברכת חג שמח,

ירון אנגלמאייר