יתמו חטאים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/04/24 07:39 כו באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

שמעתי בכמה שיעורים, דיוק על הפסוק "יתמו חטאים מן הארץ"(תהילים קד), חטאים ולא חוטאים. אבל יש לי שאלה האם הפסוק "ואת כל הרשעים ישמיד" (תהילים קמה), לא סותר?

תודה רבה. ותודה שאתה מקדיש לנו זמן לענות לשאלות הגולשים.

תשובה

שלום וברכה

פסוקים רבים מאוד בתנ"ך עוסקים בשאלת היחס הרשע, ויש בהם כיוונים שונים.

אפילו הערב, בשיר של יום השבת, נאמר: "בפרוח רשעים כמו עשב, ויציצו כל פועלי אוון, להשמדם עדי עד". וזו כמובן רק דוגמה אחת.

נראה שדברי אשתו של רבי מאיר - ברוריה - שיש להבחין בין חטאים לחוטאים היא הדרכה לבני אדם. לאמור: הקב"ה פועל לא רק נגד המעשים, כי אם גם נגד האנשים הרשעים. אולם אנחנו צריכים להתחבר אל הפסוקים העוסקים בהכרתת מעשי הרשע, ולא בהכרתת מעשי הרשעים.

כל טוב ושפע צדיקים