ביטחון בהשם ומה נקרא רשע

חדשות כיפה הרב דוד לוי 04/04/24 19:48 כה באדר ב'

שאלה

שלום וברכה.

התחלתי לקרוא את הספר שער הביטחון המבואר, עם הפירוש של הרב יגאל כהן שליטא.

ורשום שם שהביטחון בהשם מועיל רק למי שמקיים את מצוותיו ולא מועיל לרשעים, אז האם זה אומר שיהודי שלא מקיים את כל מצוות השם אז השם לא ימלא את בקשותיו, ומי בעצם נחשב לרשע?

תשובה

שלום לך

את שאלתך לגבי הספר - תפנה לרב יגאל כהן שליט"א.

ברור שבאופן הגיוני מי שהולך בדרך ה' יותר קרוב לכך שפניותיו יענו.

באופן כללי אין הקב"ה 'עובד' אצלנו ולא ממלא את בקשותינו.

אנו מתפללים כדי לשוחח ולפנות אליו ובמסגרת זו גם לומר את אשר בליבנו.

רשע בד"כ זה עובר עבירות במזיד ובמקרים רבים מי שאינו נזהר בממון חברו

בהצלחה דוד לוי