מיניות בריאה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/24 08:52 כח באדר ב'

שאלה

היי כבוד הרב, או הרבנית.

אני מרגישה צורך לשאול את השאלה החשובה הזו.

אני בת 22 היום, ולא דיברו איתי על מיניות מספיק בפתיחות בבית. על יחסי אישות. על דברים שקשורים בנושא המין. כן, קיבלתי הדרכה מסוימת בבית הספר ובתיכון, אבל זה לא היה מספיק מקיף, ולא מספיק אישי אליי, לשאלות שלי, לחששות שלי.

יצא לי להסתכל היום על ספר, שכתב איש מקצוע מסוים בנושא המיניות, על פעולות מיניות.

היו שם ציורים של אנשים במצבים מסוימים...

יודעים. מרגישה שחטאתי. אבל האמת? פשוט רציתי לחקור. הרגשתי שהגעתי לגיל. אני רוצה לדבר על זה, לשאול את השאלות, לקבל תשובות, לחשוב על הנושא ולהפסיק להדחיק, כי מאז ומעולם זה נושא שעושה לי חרדות. אבל מפחדת שזה אסור. שזה בגדר "לא תתאווה". כאילו זו תאווה לדבר על הדברים האלו, אפילו לחשוב אותם בלב. לקבל אותם, הרי יצר המין הוא חלק מכל אחד מאיתנו. השאלה האמיתית שלי היא האם זה בטוח ובסדר להוציא את כל הדברים האלו מהלב? לדבר עליהם עם הבן אדם המתאים? תודה????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ביהדות אין איסור לדבר על כל דבר, הבריאה כולה היא יצירה של הקב"ה, ואפשר ללמוד על כל פעלי הקב"ה. הנקודה היחידה היא עם מי מדברים וכיצד מדברים, אבל עצם הדבר איננו איסור. כמו כן היהדות רוצה שכל דבר יהיה לצורך ואין טעם לדבר על דברים לא שייכים לזמן ולמקום, לכן אם הדיון שייך לזמן ולמקום ומדברים אם אדם ירא שמים, אין כל איסור בדבור בכל נושא.

בניסן עתידין להגאל

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ