כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 03/04/24 00:41 כד באדר ב'

שאלה

שלום, יש לי בן שבשלב זה הוא דתלש. הוא ובת זוגו צמחונים. הם רוצים להכשיר את המטבח שלהם כדי שנוכל לאכול אצלם. אני מאד מעריכה את הרצון הטוב והוא מאד משמעותי לי. ביררתי ושלחתי להם הנחיות לגבי כל דבר. יש להם שאלה שלא ידעתי את התשובה: יש להם כלי חרס (שאותם הרי לא ניתן להכשיר). הם שאלו האם בסדר שבשוטף הם ישתמשו בסט הזה, אך כשאנחנו נגיע ישתמשו אך ורק בכלים הכשרים. לעניות דעתי התשובה חיובית (האם אני צודקת?), פרט למצב בו כלי חרס הנכנסים לאפייה בתנור: האם יש צורך להכשיר את התנור מחדש לאחר אפייה בכלים אלו? האוכל שייאפה בהם יהיה כשר אולם הכלי בעברו לא היה כשר.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ככלל, מי שאינו שומר מצוות אינו נאמן על כשרות מטבחו.

מכיוון שמדובר בסוגיה משפחתית מורכבת מומלץ לפנות לרב אישית כדי שיתן לכם תשובה מתאימה למצבכם.

בברכה

יצחק דביר