תהילים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/24 20:25 כח באדר ב'

שאלה

בס״ד

שלום לרב העונה.

שאלתי קצרה,יש בבעלותי תהילים כמובן כמו לכל יהודי אחר ויש לי בזמן בית ספר המון זמן פנוי ורציתי לדעת אם אוכל לקרוא פרקים של תהילים בין לבין סתם ככה בשביל ההשכלה וכמובן בשביל המצווה של קריאת תהילים,שאלתי היא ככה.

האם אני יכול לקרוא פרקים של תהילים סלם ככה בלי קשר לתהילים יומי או חודשי ואם לא האם יש ספרים שאתה ממליץ עליהם שאפשר לקרוא וללמוד בזמן הפנוי?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לקרוא תהילים בכל זמן בכל עת ובלא סיבה, ויש לכך שכר גדול. דוד המלך ביקש שכל הקורא תהילים יחשב לו תלמוד תורה, אמנם אין זה תלמוד תורה ממש, אבל בודאי שיש לו מעלה גדולה, ואשריך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ