הפרדת מיטות בשמירת נידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/24 09:03 כח באדר ב'

שאלה

היי,

אשתי ואני מאז ומתמיד שומרים נידה במובן של יחסים אבל תמיד היה לי חשוב מגע של חיבוק קטן ונשיקת בוקר טוב אפילו במצח.

כרגע היא החליטה שהיא ישנה בסלון בשביל ההפרדה ולא מקובל עליי נושא הפרדת המיטות.

ברוך ה׳ אנחנו שולטים ביצרים ולא מקיימים יחסים בזמן הנידה ולכן אני לא רוצה צורך בהפרדת מיטות או שינה לחוד.

אין לי בעיה לשים כרית חוצצת ארוכה מיוחדת, להשתמש בשמיכות נפרדות וכדומה.

יש לי בעיה מאוד קשה עם מיטה בהפרדה או שינה בנפרד.

אנחנו חילונים / מסורתיים, יש לנו ילדים קטנים שמגיעים לא מעט למיטה שלנו ואני גם לא רוצה שהם יראו מיטות נפרדות בחדר השינה.

אני מכבד את ההחלטות של אשתי בנושאים של שמירת שבת, שמירת כשרות ושמירת נידה אבל מבחינתי הפרדת מיטות או שינה בנפרד זה הגבול.

מה עושים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אתם ב"ה זוג נפלא שאתם יודעים להסתדר מתוך כבוד והערכה, המשיכו בדרככם שהיא יכולה להיות מאור גדול להרבה משפחות.

אשריך שאתה יכול לשלוט ביצרים בימי הנדות, אבל חז"ל גילו לנו (והיום ידוע לכל) שאין אפוטרופוס לעריות, ישנם דברים שאדם חושק מאד וקשה לעמוד כנגד החשק הגדול הזה, שהוא חיובי בימים המותרים ושלילי בימים האסורים. לכן חז"ל אמרו שיש להרחיק מטות שלא יהיה מגע בין האיש והאשה בימים אלו, אמנם כשיש צרכים מיוחדים (חולה, קושי) יש דברים להקל בתנאים מסוימים, אבל באופן כללי חכמים אסרו הכל. אמנם אתה צודק ששינה בחדר אחר היא בעייתית, מכיוון שזה מגלה לכולם את המצב המשפחתי בימים אלו, חז"ל מאד הקפידו שאנשים לא ידעו על המצב האישי של האשה. על כן למרות שהיו תקופות שנהגו כך אבל חכמים קבעו שאין לעשות כך אלא הפרדת מטות שלא יבואו לידי נגיעה, ובייחוד לא בשעת שינה שהאנשים לא כ"כ בדעת, ונגיעה נעימה יכולה לגרור דברים אחרים. לכן אפשר להפריד מטות ואם באים הילדים בלילה אפשר לדאוג שיהיו שמיכות בין המטות והם יוכלו לשכב שם עד שתעבירו אותם, אפשר למצוא עוד דרכים להקטין את ההכרה של המצב המיוחד של האשה.

המשיכו בדרככם המיוחדת והטובה, וברור לכל שלכל שאלה יש פתרון וברצון טוב אפשר למצוא הרבה פתרונות טובים.

בניסן עתידין להגאל

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ