מספר שאלות על טלית ותפילין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/03/24 13:04 כא באדר ב'

שאלה

שלום לרב,

אתחיל בזה שאני דתל״ש.

יחד עם זאת, חזרתי להניח תפילין מוקדם בבוקר לאחר שנים רבות שלא נגעתי בהם (התפילין עברו בדיקה). כרגע מחזיק מעמד יותר מחודש רצוף. חייב לציין שהנחת התפילין והתפילה נותנת לי תחושה טובה להתחיל את היום ואף רכשתי טלית שאני אמור לקבל בקרוב. יש לי כמה שאלות

1) אני מתכנן טיסה לארה״ב באמצע חודש מאי. מדובר בטיסת לילה הממריאה ב 12 בלילה שעון ישראל ונוחתת בניו יורק בסביבות 5 בבוקר שעון מקומי.

מתי אני אמור להניח תפילין, האם במהלך הטיסה או לאחר שאנחת ביעד?

2) לגבי הטלית, למרות שאני ממשפחה ייקית (שבה לפני החתונה מתעטפים בטלית) לא הייתה לי מעולם טלית.

השאלה האם במידה וארצה לוותר עליה האם אפשר מלכתחילה להתעטף או שעדיף לוותר, במידה ואפשר האם אצטרך לברך שהחיינו?

3) לגבי תפילת שחרית. אני מתפלל ביחידות, ומעדיף להתפלל ״מקוצר״,

אילו חלקים הכי חשובים?

אני מתפלל תפילות השחר, ברוך שאמר, אשרי, ישתבח, כל החלקים של ק״ש ושמונה עשרה.

4) אני מניח ומתפלל מוקדם בבוקר (בחודש האחרון בסביבות 5:30-6:00.

מהי השעה הכי מוקדמת שאפשר להניח ולהתפלל, האם זה בעלות השחר או נץ החמה?

5) מכיוון שמעולם לא הייתה לי טלית, אין לי מושג כיצד להתעטף בה.

אני כאמור אשכנזי. ראיתי כל מיני גרסאות שונות להתעטפות ויצאתי מבולבל.

תשובה

שלום וברכה

ברוך הבא.

א. בשל העובדה שלאורך כל הטיסה יהיה לילה - מניחים בבקר, בהגעה לניו יורק.

ב. לא הבנתי עד תום את השאלה. אבל כדאי להתחיל, לברך שהחיינו עליה, ולראות כיצד יהיה ההמשך.

ג. כדאי להוסיף גם משהו לאחר תפילת עמידה: ״אשרי״, ״ובא לציון״ ועלינו.

ד. בלוחות מופיע זמן הנחת תפילין.

ה. בחר אחת מהן.

כל טוב