זרע לבטלה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 26/03/24 13:15 טז באדר ב'

שאלה

היי שמי איתי נכון אני נחשפתי לפורנוגרפיה ואני כל פעם נופל בפגם הברית ולא שומר אבל לאחרונה לקחתי החלטה למחוק את כל הדברים המגעילים ולא לאונן ולעשות זרע לבטלה ואני כבר שבוע משתדל ולא עושה עכשיו אני מפחד כי זרע לבטלה נחשב נשמות וזה כאילו אני הורג את הנשמות האלה לפח ואני מאוד מפחד להרוג מישהו כי זה אסור בתורה וזרע לבטלה זה המעשה הכי חמור בתורה ואני מפחד מאוד ללכת לגיהינום כי אני מניח תפילין הולך לשיעורי תורה אני עושה הכל אבל אני מפחד שהקדוש ברוך הוא שונא אותי בגלל מה שאני עשיתי לפני שבוע האם אני אלך לגיהינום? אשמח לתשובה תודה הרב.

תשובה

שלום רב,

כל אדם על כדור הארץ עושה עבירות כאלה ואחרות .

אמת , אנחנו מתאמצים שלא לחטוא כלל , אבל אנחנו בני אדם.

בשביל זה הקב"ה הקדים לנו את התשובה . כדי שנוכל לתקן למרות שאנחנו ממשיכים כל הזמן לחטוא.

יש לזכור הקב"ה אוהב אותך בכל מקרה, וחשבונות שמיים הם לא לנו .

יש המון עבירות חמורות בתורה לדוגמא לשון הרע שהיא בוודאי איסור תורה . למה אתה לא חושש מזה באותה הצורה ?

על כן איתי היקר, אל תיפול לעצת היצר הרע שמכניס בך את הריחוק שלך מהקב"ה אלא הפוך אתה יותר קרוב .

הרמב"ם כותב בהלכות תשובה. : אמש היה זה רחוק ושנוא לפני המקום, אבל היום ( לאחר התשובה

)אהוב נחמד וידיד .

קח את הכוחות שלך לעבודת ה' , לפעמים תצליח ולפעמים לא . העיקר לדעת שהקב"ה תמיד שמח בך.

והתשובה היא הכח שתמיד מחזיר אותנו למסלול לא משנה היכן, למה וכמה .

אני מאחל לך שתמיד תהיה בשמחה .