חוסר צדק: אכילה מעץ הדעת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/03/24 07:23 טו באדר ב'

שאלה

שלום לך כבוד הרב רציתי לשאול , בקשר לחטא עץ הדעת , כולנו כאן סובלים בגלל החטא הזה , וזה לא פייר , אנחנו לא אכלנו מהתפוח , חווה אכלה. יש כאן קצת חוסר צדק ?

תשובה

שלום וברכה

אכילת אדם הראשון וחווה מעץ הדעת משמעותה שינוי המין האנושי כולו.

אין מדובר בעונש שלנו על חטאיהם, כי שם בבחירתם לפנות עורף לציווי הקב"ה שלא לאכול מעץ הדעת, ולמעשה להשפיע על ההיסטוריה כולה דרך בחירה זו.

וכך לאורך הדורות כולם, יש בחירות שהורים עושים שמשפיעים באופן תדיר על ילדיהם, גם כשלא מדובר ב"אשמה".

כל טוב