'פולמוס' הכרטיס החשמלי במלונות בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/03/24 10:01 יד באדר ב'

שאלה

שלום רב,

לעתים יהודי נקלע לשבת בחול במלון. רוב המלונות כיום ללא מפתח מכני. הפתרון המוצע בהרבה מקרים הוא לבקש מפקיד הקבלה. במידה וזה אפשרי, האם לא מדובר בהנאה של חילול שבת על ידי גוי? (נר אחד נר למאה לא נראה שמתקיים)

ובכלל, מהי 'מלאכת המחשבת' של פתיחה כזאת? מה היא שונה בפתיחה על ידי מפתח מכני בבתינו כיום?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מבין האפשרויות השונות - הטובה ביותר היא אכן לבקש מראש מגוי שיפתח את הדלת בשבת שנצטרך.

זו אינה אמירה לגוי בשבת.

היא לפני שבת.

ואמנם זו הנאה ממעשה גוי בשבת שנעשה למעננו, אולם מול צורך מרובה מאוד (להיכנס לחדר) הדבר מותר.

כל טוב ויישר כוח