קורבן

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 26/03/24 08:36 טז באדר ב'

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב צבי יניר

ספר החינוך מצוה קכג - מצות קרבן עולה ויורד

ויקרא ה א

ומענין המצוה גם כן מה שאמרו זכרונם לברכה שבועות שם שמי שיש לו ידיעה בתחילה ולא בסוף שאין יכול להביא כפרה, כמו שאמרו שם ששעיר של יום הכיפורים הנעשה בפנים ויום הכיפורים בעצמו תולין עד שיוודע לו ויביא קרבן כפרתו. ושאין לו ידיעה בתחילה אבל יש לו ידיעה בסוף שאמרנו שאינו מביא קרבן לעולם, שעיר הנעשה בחוץ ויום הכיפורים מכפרין עליו.

מה הכוונה תולין ?

תודה ממשה

תשובה

תולין- הכוונה שזו (שעיר שנעשה בפנים ועיצומו של יוםם) כפרה זמנית שנובעת מחוסור ידע שחטא, ברגע שידע שחטא יביא כפרה מוחלטת וסופית קרבן ספיציפי