חברה שלי דתל"שית להכעיס

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 23/03/24 23:13 יג באדר ב'

שאלה

יש לי חברה באולפנה דתל"שית שעושה דווקא על הכל

ביום כיפור היא אכלה עוף (!!) עם גבינה (!!)

היא כתבה את שם השם על דף (!) וזרקה אותו לפח !! כמובן שהוצאתי ושמתי בגניזה

החברה שגרה איתי היא אלרגית לדבורים ואם קורה משהו צריך להתקשר לאמבולנס אולי אפילו בשבת.

אח שלי אמר לי שאסור לעזור לה כי כתוב במשנה ברורה "וישראל בעל עבירות וכו' אבל אם הוא להכעיס אסור להצילו אף בחול וכל שכן דאסור לחלל עליו שבת"

אבל רציתי לשאול אם אני עדות המזרח (תוניסאית) אם מותר לי כי משנה ברורה זה של אשכנזים או שצריך לתת לה למות חס וחלילה. כמובן שאני מעדיפה לא לתת לה למות אם ההלכה מתירה

אמא שלי אשכנזיה, אבא עדות המזרח

תשובה

מקובל בימינו שגם מי שעושה להכעיס הוא בעצם תינוק שנשבה ולכן ודאי שאת צריכה להצילה אם קורה משהו