אמונה בתחיית המתים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 26/03/24 08:45 טז באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב.

ראיתי בשאלה אחרת באתר, שכתוב שמי שלא מאמין בתחיית המתים לא יקום בה.

קצת קשה לי להאמין שזה באמת יקרה. איך אני יכול להאמין בזה בלב שלם? וגם איך אני יכול להאמין שבאמת המשיח יבוא?

ועוד בקשה אחרונה, אתה יכול בבקשה להסביר לי יותר על תחיית המתים והם פשוט נחיה כאן לנצח? או שכן נמות עוד פעם?

תודה מראש

תשובה

יש שתי שיטות מרכזיות בראשונים.

הדעה המרכזית שעולה מחז"ל וכן מרוב הראשונים היא שהעולם הזה יסתיים בהגעת המשיח, כלומר מלך מזרע דוד. בסוף ימות המשיח תהיה תחיית המתים (למי שמגיע מבחינת מעשיו) ואז כולם יעברו לעולם הבא עולם עם גוף עם חוקיות אחרת (אין אכילה ושתייה), והחיים בו יהיו לנצח. העולם הזה ייעלם לא תהיה לו יותר משמעות.

דעת הרמב"ם ורבנו בחיי- שעולם הבא הוא עולם פרטי עולם נשמות שבו מגיע כל אחד אחרי שנפטר. ימות השמיח הם תקפוה שיכולה להיות לדורי דורות כאן בעולם הזה שממשיך במקביל לעולם הבא הפרטי, והשאיפה לחיות בימות המשיח היא בגלל שאז יהיה יותר קל לשמור מצוות וזכויות. תחית המתים היא משהו זמני חלק מהשכר של הצדיקים שכבר הגיעו לעולם הבא, שהם יורדים זמנית בימות המשיח כדי שיוכלו לצבור עוד זכויות שהרי יותר קל לצבור מצוות בתקופה ההיא.