חלומות

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 21/04/24 11:35 יג בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב הבת שלי בת שנתיים חולמת חלומות רעים תמיד אני שלחתי את המזוזה לבדיקה אני אשמח לדעת אם יש תפילה שאני או אבא שלה יכולה להגיד וזה יעזור לה תודה כבוד הרב

תשובה

שלום רב,

זו תופעה רגילה לחלוטין וקורה לרוב הילדים, כי בחלומות אנחנו מעבדים חששות שנדחו מתודעתנו וצצים בעת חוסר השליטה של התודעה העצמית, ובמיוחד אצל ילדים שסופגים המון מידע ללא סינון ושכוח הדמיון שלהם מאוד מפותח.

חשוב להרגיע את הילד, להתייחס ברצינות לחלומותם, אבל מצד שני להסביר להם שאין בהם ממש.

לגבי תפילות חכמים סידרו לנו סדר מיוחד של תפילות ובקשות במסגרת קריאת שמע על המיטה, כדאי לומר את התפילות כל ערב עם הילדה ולהסביר לשם מה התפילות.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר