איך לקום מתוך העצב?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/03/24 06:42 יא באדר ב'

שאלה

לרב שרלו היקר, תודה שהשבת לי

ביקשת שאשלח את השאלה כשאלה נפרדת ולא כתשובה לבקשה הקודמת לעצה.

נזכרתי בכל זה עכשיו כי מאז שביקשתי להסתייע בך חלפו חודשים ובינתיים החיים שלי בהדרדרות מוחלטת, קריסה של ממש, בהכל, עד כדי כך שחשוב לי לכתוב לך אולי תעזור לי איכשהו לעצור את מפולת השלגים הזו לפני שאני נקבר תחתיה

לפי הסדר שהצעת, אשתף, אבקש עצה ותפילה

שיתוף

העניין הוא, בשנים האחרונות אני לא מצליח בשום דבר שאני עושה, לא אישי, לא חברתי, לא בענייני פרנסה, כל דבר שאני מנסה להרים פשוט נופל לי מהידיים. זה לא יכול להיות, ובחיי שלא מגיע לי (ואולי כן, מה אני יודע), כל חיי מאז שהייתי ילד נזהרתי לא לפגוע באף אדם, מאז שאני זוכר את עצמי השתדלתי לסייע לכל אחד בכל דבר ועניין, זה היה במודעות שלי תמיד, להיות טוב ולעשות טוב, ולכן אני לא מבין למה החיים שלי כאלה הורסים וגם בתוך מסע ההרס הזה אני כל הזמן חוטף מכות שונות ומשונות, למה זה קורה לי? אני לא מבין, אני פשוט לא מבין

נוסף על זה, בגלל כל הצרות, בשנים האחרונות נפל עלי צער עמוק מאוד, על ״כל מה שלא קרה״, ומה שכן קרה. להיות בצער זה להיות בבושה, בהסתרה.

תפילה

אני אדם אופטימי, ולכן אני ממש מבקש, כי אני רואה שהתפילות שלי לא נענות, אולי תבקש בשבילי מהקב״ה שיכוון אותי, שיפתח לי איזה חרך של משהו טוב שיתחיל להתגלגל בחיי? אולי תפתח בשבילי?

עצה

מה עלי לעשות כדי לצאת מהמצב בו אני רץ לכל הכיוונים ולא מגיע לשום מקום? גם מבחינת העיסוקים שלי בכתיבה ויצירה ונסיונות מגושמים ומבויישים לעסוק בפרנסות שונות שמביכות אותי, וגם בזהות המורכבת שלי, כבר אין לי כוח, אני חי בבדידות מזהרת, פיזית ורוחנית, אני כל כך רוצה שמישהו יאיר לי איזה שביל עם נר, אני אצעד, אני חרוץ

אבל נראה שהדבר הכי sos עכשיו הוא איזה הבזק של מזל טוב, ניצוץ של קדושה שייתן בי זיק, אתה יכול לארגן לי דבר כזה? (; אתה יכול לבקש עבורי דבר כזה מהקדוש ברוך הוא?

תודה מקרב לב שבור אך מאמין

.... בן ...

כשנולדתי הורי קראו לי ...., עם ו״ו, ולפני כמה שנים הורדתי את הו״ו, יכול להיות שזה קשור? אני תוהה האם עלי להשיב את הו״ו

תשובה

שלום וברכה

"ותקוותם בכל דור ודור" –

פורים הוא בדיוק הזמן לדון בנקודה המסוימת במסע החיים שאתה עובר, וכעת נמצא בתחושה עמוקה של מפולת שלגים וקריסה בכל דבר.

לא בגלל שאנחנו מתמלאים בהבטחות שווא שבוודאי יהיה לנו "ונהפוך הוא".

אלא בגלל שאנו למדים ממגילת אסתר שזה אפשרי, אף שזה לא וודאי.

וכאן נפתח מבוא גדול לדבר החשוב ביותר בהקשרים אלה: "ותקוותם".

התקווה.

התקווה שחוסר ההצלחה העכשווי יתברר כמציאות זמנית, ולא זו בלבד, אלא כבית ספר לחיים, שמשהו משמעותי יוולד ממנו;

האמונה כי הטוב שאתה עושה בעולם הוא עצמו מהווה מבט אחר על החיים שלך – כי אף שאתה נפגע בכל עת אתה עושה טוב בעולם ומיטיב לאחרים;

התקווה שהצער שאתה נמצא בה יוליד בך עצמך אפשרויות להסתכל אחרת על מה שאתה עושה, ולעשות אחרת כתוצאה של מה שאתה מסתכל עליו;

והדברים שכתבת על התפילה – נכונים הם: לבקש מריבונו של עולם, ואף אני אעשה זאת על פי בקשתך, שימלא ה' את משאלות לבך לטובה, ומה שמיטיב אתך אכן יופיע בחייך.

ומתוך כך – גם עצה:

מה שלא ניתן לשנות לעת עתה אינו דבר מה שלא ניתן לשנות אותו. זה נכון לעת עתה.

אבל יש הרבה דברים שניתן לשנות, ובעיקר שניים מהם:

ראשון בהם הוא לבדוק האמנם אפשר לרוץ לכיוונים מדויקים יותר, ולבחון מה כן מתאים לך.

והשני, והוא העיקרי: כשיש לאדם יתד מסוימת, גם אם קטנה, אבל יציבה וקבועה – הדבר מעניק לו שורש שממנו יכול לצמוח גזע, ומתוכו ענפים רבים. מצא משהו אחד, גם אם הוא לא מילוי חלומותיך המלאים שאתה כן יכול להיות בו, וכן יכול לעשות אותו ביציבות ובקביעות, גם אם זה קשה – והתחל בו.

שינוי המגמה הזה יכול להביא אותך להרחבת העוגן הזה.

ואם לא כיוונתי טוב בדבריי – אנא שוב, ונמצא דרך אחרת.

לגבי אותיות השם: אני מתקשה להאמין שהדבר תלוי בכך.

אם זה ירגיע אותך – לחיי.

אבל אולי כדאי קודם כל לפעול בדרכי העולם הזה.

כל טוב והארה