פתיחת מזל בפרנסה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/03/24 06:48 יא באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

אני מרגישה שאין לי ברכה בפרנסה,גם בחודשים שאני מצליחה לחסוך יש תקלות כמו מחשב שהתקלקל וכו

השם עושה איתי המון חסדים ועוזר לי ואני מרגישה את זה,ברוך השם אני בריאה ואין מה להתלונן.

עם זאת אני כן רוצה לפתוח את המזל שלי ואולי אני צריכה לתקן את המידות שלי בשביל שזה יקרה,מה אתה מייעץ לעשות?

אני סטודנטית כך שאני לא מרוויחה הרבה וגם נעזרת בהורים שלי המון(משלמים עלי כמעט הכל)

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ששפע ברכה יפגוש אותך בחייך, וייפתחו לך שערים חדשים.

המושג "פתיחת מזל" הוא דבר שאני רחוק ממנו מאוד מאוד.

ואולי דווקא כדאי להתרחק ממנו.

ולשוב ולהיות במקום שלאורך הדורות גדולות התמסרו לו כולם -

לשני כיוונים:

הראשון הוא עשיית טוב. מדברי הנביאים אנו למדים כי בשעה שרוצים לשנות את מצב קשה שנמצאים בו ישנה ציפייה כי בראש ובראשונה אדם יעשה צדק וחסד עם אחרים, וייטיב בעולם. זה לא חייב להיות צדק כספי או חסד ממוני - גם הארת פנים, הקשבה, תשומת לב, טיפוח מישהו חלש הנמצא לידיך וכדו' - זה השער להיכנס בו, ולבקש את השינוי.

ומתוך כך - פשוט להתפלל.

במילים שלך.

בעמידה מול הקב"ה.

ובדיבור עימו - אולי בתוך ברכת "שומע תפילה".

ולהתברך בכך כי יפתח ה' לך את אוצרו הטוב מן השמיים.

כל טוב ושמחה