הלבנת פנים מבלי יכולת להתנצל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/03/24 17:14 י באדר ב'

שאלה

שלום לכבוד הרב.

דקות מספר לפני שליחת השאלה ביצעתי חטא חמור כלפי אדם אחר ואין לי דרך לתקן את המעוות.

עמדתי בתור לקנות קפה ובתור עקף אותי אדם.

שאלתי אותו מדוע עקף והוא הראה לי תעודת פטור מתור עקב נכות.

מתוך טמטום וחולשת הדעת שלי עקצתי אותו ואמרתי משהו על ״תעשיית הפטורים״. כהלל הזקן בשעתו הוא לא נפל לפרובוקציה שלי וענה, ״שלא תזדקק״.

תחת שאבלום את פי השבתי לו בחוצפה: ״אני בסדר גמור, תודה״.

הוא ככל הנראה הבין שעסק לו עם כסיל מוחלט, שתק, לקח את הקפה והלך.

מאז איני יודע את נפשי.

פגעתי פגיעה קשה ומיותרת באותו אדם ואיני יודע מי הוא וגם לא הצלחתי לאתר אותו כדי להתנצל (אנחנו בכנס הסמכה ללשכת עורכי הדין בו אלפי בני אדם).

כרגע כל השמחה מהטקס נעלמה, אני אבל וחפוי ראש מהאיוולת שבהתנהגותי וגרוע מכל - אין לי כל דרך לאתר את הנפגע ולהתנצל!

האם יש פתרון הלכתי למצב בו פוגעים באדם ואין יכולת לאתר אותו?

תשובה

שלום וברכה

אני מבין מאוד את המצוקה שאתה נמצא בה.

מה נראה שצריך לעשות ?

להפוך את הנפילה לתיקון.

והיא תעמוד לזכות אותו אדם.

תיקון משמעו -

להיזהר יותר בפעמים הבאות;

לקבל על עצמך לעשות דבר מה מעבר למקובל כדי שלא לפגוע.

ולא רק מניעת נזק, אלא גם משהו פוזיטיבי -

לפתוח לבבות לדבר מה.

לאנשים.

ועל ידי כך להיות מונע מהתחושה הקשה לכיוון הבונה והמתקן.

האם זה נראה לך ?

כל טוב ופתיחות חדשות