שאלה
שלום. אני יודעת שאני רק ילדה, אבל מה שאני עומדת לכתוב ממש מפריע לי ואני כלכך אשמח לעזרה.
בזמן האחרון אני מרגישה שאת מתרחקת מה' ומהיהדות, ואני אובדת עצות.
אין לי עם מי לדבר על זה בגלל קשיים של משפחה שהיא טיפה נוקשה על הנושא הזה.
יש שיעורים שאני יכולה אולי להקשיב או דברים שיכולים לגרום לי להתקרב יותר?
תשובה
שלום אלין.
את כותבת לנו במילים כל כך מתוקות שאת יודעת שאת רק ילדה. את ילדה מאוד בוגרת, את ילדה אמיצה וגיבורה. כבר מהשאלה שלך, אפשר להבין שאת ילדה שמרגישה וחושבת עמוק.
ההרגשה הזאת שאת מתרחקת היא הרגשה שהרבה אנשים מרגישים. ההרגשה הזאת היא בעצם סימן טוב. למה? כי ההרגשה הזאת היא בעצם כמו להתגעגע למישהו שאוהבים. זה כמו שחברה טובה ממש שלך עוברת דירה, ופתאום אתן רחוקות ולא יכולות להיפגש הרבה. הלב מרגיש געגוע דווקא בגלל שאת אוהבת אותה. כי אם זה לא היה ככה, היא היתה עוברת דירה ולא היה מפריע לך בכלל..
ככה זה גם עם ה'. דווקא בגלל שהוא אוהב אותנו ואנחנו אוהבים אותו, כשאנחנו מתרחקים, אנחנו מרגישים שזה מפריע לנו, שאנחנו מתגעגעים. זה דווקא סימן טוב בשביל מי שמתגעגע.
לפעמים אנחנו מתרחקים במעשים שלנו, שאנחנו כבר לא כזה מתפללים או עושים מצוות אחרות. ולפעמים אפשר להרגיש רחוקים אפילו שעושים הכל כמו שצריך, אבל הלב לא מרגיש קרוב לה'.
מה אפשר לעשות עם זה? איך אפשר להתקרב מחדש?
אם את מרגישה שהיית רוצה לשמוע איזה שיעור שיעודד אותך, יש הרבה שיעורים. אני לא יודעת מה בדיוק את אוהבת, אבל יש שיעורים שעוזרים לנו להיזכר ולהרגיש כמה ה' אוהב אותנו. שיעורים כמו של הרב יגאל כהן, אם את מכירה. אלו שיעורים שיכולים לפתוח לך את הלב ולהרגיש שאת יכולה להתקרב לה'. להרגיש בטוחה יותר, מאמינה יותר.
יש עוד הרבה רבנים ורבניות שיש שיעורים שלהם נגיד ביוטיוב. תבדקי אם השיעורים האלה מדברים אלייך ועושים לך טוב. אלה לא שיעורים שקשה להבין, והם יכולים גם להתאים לילדה בגיל שלך. במיוחד בגלל שאת בוגרת.
לגבי מעשים שיכולים לעזור לך:
נסי אולי למצוא זמן ומקום שקט שבו את יכולה פשוט לדבר עם ה', ולשתף אותו במה שאת מרגישה. ספרי לו שאת מרגישה רחוקה. בקשי ממנו עזרה להתקרב. אמרי לו תודה על כל הדברים הטובים שיש לך. הקדישי לזה זמן, וזה מאוד יכול לעזור לך להרגיש איך את בדרך הנכונה להתקרב מחדש.
פה באמת יש עוד דבר חשוב: להתרגל להגיד תודה לה' על כל דבר שיש לך. אפילו דברים קטנים, לכתוב על דף או רק לחשוב. להגיד תודה על הדברים הכי פשוטים כמו מיטה נעימה, אוכל טעים, ולהמשיך לדברים משמעותיים כמו משפחה, חברות, דברים טובים שקורים לך או לעם ישראל.
דבר נוסף שיכול לחזק זה להקשיב לאנשים שעברו דברים לא קלים, ודווקא התחזקה להן האמונה. אנשים כמו החטופים שחזרו ומדברים דיבורי אמונה מדהימים דווקא מתוך מה שהם עברו. לשמוע אותם זה מחזק ומעודד מאוד.
בהצלחה. דעי שתמיד תוכלי לחזור ולכתוב לנו או להתקשר אלינו למוקד חברים מקשיבים בטלפון 8298* או בווצאפ למספר 0533569263.
דברת, חברים מקשיבים makshivim.org.il
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם