חלומות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/03/24 06:55 כח באדר א'

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

אתמול אחותי הקטנה (16) חלמה חלום על סבא שלי זיכרונו לברכה.

החודש זה החודש פטירה של סבא שלי (5 שנים)

היא מספרת שהוא בא אליה בחלום, חיבק אותה ואמר לה 3 פעמים: תשמרי על אמא ואבא.

אולי חשוב לציין שאנחנו לא בקשר עם סבתא שלי ושאר המשפחה של אמא שלי מאז שסבא שלי נפטר.

החלום מאוד הדאיג אותנו ורציתי להתייעץ לקבל עזרה בפירושו????????

תודה רבה

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שיש ברקע פטירה של אדם קרוב.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, הוא יכול להגיד את הנוסח המופיע בסידורים בזמן ברכת כהנים, ואם מרגיש צורך, אז גם לעשות הטבת חלום בפני קרוביו וחבריו כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה, ולעשות דברים טובים לעילוי נשמתו.

אין לכן מה לדאוג.

כל טוב