השומרונים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/03/24 09:45 א באדר ב'

שאלה

שלום רב,

לאחרונה יצא לי לחקור על העדה השומרונית ולפי מה שהבנתי הם באמת בני ישראל האמיתיים ובנוסף הם עובדים על ה' כמו שבני ישראל עבדו אותו, אז השאלה שלי היא האם הם בני ישראל האמיתיים והאם המנהגים של מהתורה והאמונות שלהם מהתורה.

תשובה

שלום לך,

אינני יודע מה והיכן חקרת.

השומרונים אינם בני ישראל אלא הצטרפו ובאו לכאן אחרי גלות עשרת השבטים.

יש דעות שונות האם הם התגיירות לשם שמים או מפחד .

בכל מקרה הם מקיימים חלק ממצות התורה לפי הבנתם ולא לפי מסורת ישראל.

הבולטים בכך שאינם מודים בתורה שבעל פה אלא יש להם תורה שבעל פה שהם המציאו, וכן שאינם מכירים בבית המקדש בירושלים.

לכן ברור שאינם בני ישראל וגם אם התגיירו לשם שמים הרי שאינם מקיימים את התורה שבעל פה, כך שלא ניתן להתחתן איתם וכד'.

בברכה

דוד לוי