סגולת רחל אמנו, הדלקת נר במשך 40 יום

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/03/24 09:50 א באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

כבר תקופה ארוכה שאני מרגישה תחושה אישית של קרבה לרחל אמנו.

לפני כמה ימים התחלתי להדליק נר לעילוי נשמתה, וביקשתי ממנה שתשמור על החיילים שיחזרו הבייתה לשלום מהמלחמה. ולאחר מכן אני מבקשת בקשה אישית אחת עבורי.

היום ראיתי באינטרנט שיש סגולה הנקראת הדלקת נר לעילוי נשמתה של רחל אמנו במשך 40 יום. ואני רוצה לבצע את הסגולה הזו.

רציתי לדעת אם עליי לבצע את הספירה מחדש, או שמספר הימים שכבר הדלקתי בהם נר לעילוי נשמתה נחשבים לי גם.

תודה.

תשובה

שלום לך,

אם את מרגישה קרבה לרחל אמנו - תלמדי את המידות הגדולות שלה ותתנהגי בהתאם, כך תזכי להיות ממשיכת דרכה.

אין דרכה של רחל אמנו לחפש סגולות אלא לעבוד על המידות שלה - נכונות להתבייש כדי לא לבייש, אמונה גדולה בגאולת ישראל, תפילה גם בעולם הזה וגם בעולם הבא ועוד.

אינני רואה שום משמעות בהדלקת נר לעילוי נשמתה, לא יום אחד ולא כמה ימים - את כסף הנרות תתני לצדקה.

בהצלחה דוד לוי