מקראה מגילה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/03/24 22:51 א באדר ב'

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה: האם לאדם שגם כך מתקשה בקריאה והוא נגיד מפספס קטע מפי החזן (מסיבה כל שהיא) יוכל להסתפק בלהשלים רק קטע זה תוך כדי שהוא ממשיך לשמוע מפי החזן גם בלי צורך "לרדוף אחריו" למשך חלק גדול מהקריאה עד לסגירת הפער? יש לציין כי גם קריאה עצמית של המגילה או על ידי חבר זה לא אופציה ריאלית עבור המקרה שלי. וגם אם התשובה שלילית מה האפשרויות עבורי במקרה הזה?

תשובה

שלום לך,

תקנה או תשאל מחבר מגילת אסתר כשרה, תתחיל עם הציבור ווכאשר אתה מפספס תמשיך לקרוא בקצב שלך עד שתסגור את הפער או עד סוף המגילה.

מגילת אסתר יכול לקרוא כל אחד שיש לו מגילה כשרה כתובה על קלף. רצוי ועדיף לקרוא בציבור אבל אם אינך מצליח אז רק תתחיל איתם.

רפואה שלימה

דוד לוי