אבל

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/03/24 22:08 ג באדר ב'

שאלה

שלום

אבא שלי בשנת אבל על אימו ורציתי לשאול כמה שאלות

1. האם בפורים מותר לנו לשלוח משלוחי מנות?

2. האם בחודש האבל מותר לאבא שלי לאכול בשר?

3. האם אנחנו יכולים ללכת לאכול במסעדות המהלך שנת האבל?

4. האם הוא צריך לאכול בשבתות בבית של אימו?

אשמח ממש שתענה!

תשובה

שלום וברכה,

מעיקר הדין אבא שלך הוא שצריך לשאול, ולא אתה במקומו. כיון שבמקרה זה התשובות ברורות, אחרוג ממנהגי ואענה לך.

1. כולם חייבים לשלוח מנות ביום הפורים. אתה ואמך שולחים כרגיל. אבא שלך שולח משלוח אחד של לפחות 2 מנות אוכל, רצוי ללא ממתקים וכד'.

2. בודאי שמותר.

3. אתם יכולים לאכול במסעדות אם אין שם מוזיקה רועשת ו/או ריקודים.

4. אביך צריך להיות בכל השבתות עם המשפחה הגרעינית שלו =אשתו וילדיו.

מצד שני ברור שלא נכון להשאיר את האלמן , אם יש, לבדו אין איסור רק מבחינת דרך ארץ לכן:

או שתלכו כולם אליו.

אין שום ענין לאכול בבית של אימו אם לא נשאר שם אף אחד

או שהיא תבוא להתארח אצלכם

או שיהיו אצלך חברים או בני משפחה אחרים.

שנזכה לבשורות טובות לכלל ולפרט

דוד לוי