הקפדה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/02/24 00:06 ז באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

רבתי עם שכן לי לפני 3 שנים בערך, ביקשתי ממנו סליחה ביום כיפור והוא לא היה מוכן לסלוח ולדבר איתי. בכיפור האחרון שוב אישתי ביקשת סליחה מאישתו, והיא אמרה שבעלה מאוד כועס ולא מוכן לסלוח. מה אני אמור לעשות כדי שאותו שכן יסלח לי. לדעתי הוא מקפיד עליי ועל אשתי.

אני חושש מאוד מכוון שבשנה האחרונה אשתי עברה הפלה ואני לא מרגיש טוב. האם זה קשור לההקפדה של אותו שכן. במידה וכן מה אני צריך לעשות?

תודה רבה

תשובה

שלום

נפסק להלכה שמי שחטא לחבירו צריך לפייסו, ואם לא מתפייס חייב לעשות זאת שלוש פעמים (וכל פעם בדרך אחרת).

אם חבירות מתעקש לא להתפייס, אז המבקש כבר לא חייב יותר.

אינני יודע מי היה אשם במריבה, אבל זה היה בהחלט נכון מצידך לנסות לפייסו.

אני מציע שתכתוב לו מכתב מפורט, שבו אין שום האשמה או ביקורת כלפיו, אלא רק צער שלך על מה שהיה ועל המתח וההקפדה שנוצרו, ועל רצונך האמיתי להתפייס.

אם בכל את הוא יתעקש שלא להתפייס זה כבר עניין שלו.

איננו יודעים חשבונות שמים ולמה קורה מה שקורה, והסיבה הרוחנית להפלה יכולה להיות כל מיני דברים. אל תייסר את עצמך, אם אתה התנהגת כראוי בניסיונך להשכין שלום ולהסיר את המריבה.

בהצלחה רבה