שברון לב ועלבון ואכזבה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/02/24 22:58 ג באדר א'

שאלה

הייתה לי משאלה גדולה להיות בחברות עם אדם שחבר שלי 30 שנה הוא פגע בי מאוד ואני לא מצליחה להתגבר עליו הוא חסם אותי ושבר לי את הלב

תשובה

שלום

זה שייך לתחום הטיפול הרגשי, אבל אנסה להציע כמה נקודות:

א. פגיעה כזאת יכולה להיות סוג של אבל. יש בפסיכולוגיה תיאור של שלבים שונים של אבל (חפשי ברשת). תנסי לא להתכחש לאף אחד מהשלבים אבל אל תתקעי באף אחד מהם, אלא תני לו את הזמן שלו ותמשיכי לשלב הבא.

ב. מציע לעשות עבודה עם עצמך של התמקדות יומיומית במה שטוב בחייך. אפילו לכתוב את זה, ולהודות לה' על כל מה שיש לך. ובנוסף, למקד את המבט בכל מה שטוב בך ובכך שאף אחד לא יכול לפגוע בעולם הפנימי שלך וברצון שלך לטוב.

ג. מאוד מומלץ למצוא נתיבים שבהם את יכולה לעסוק בנתינה ובחסד, אפילו אם זה כמה דקות מועטות ביום. יש לזה סגולה מיוחדת להוציא מדיכאון ומשבר.

ד. להתפלל לה' שישלח לך רוגע, שלווה ושמחה.

ה. לבקש סיוע מאיש מקצוע מתחום הטיפול הרגשי אם את לא מצליחה אחרי זמן מה לצאת מזה.

כל טוב ובהצלחה