יום טוב

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/03/24 00:06 ב באדר ב'

שאלה

בס״ד

שלום וברכה במהלך לימודי היום במסכת יום טוב עלתה לי שאלה

האם מותר לטלטל או לנטות סולם של עליה העומד לשימוש סולם של שובך

מאחר ואין התיחסות בפרט זה לדברי הפוסקים האם ניתן לסמוך על בית שמאי שמתירים אם ינענע

מבעוד יום

תודה רבה

תשובה

שלום לך

סולם של עליה אסור בטלטול. המחלוקת בין בית שמאי לבית הלל היא בסולם של שובך. סולם שהוא קטן מסולם של עליה.

הפוסקים אינם מתייחסים כיון שאין זה מצוי.

שולם עליה הוא אולי דומה לסולמות גבוהים כמו של חברת החשמל.

סולם שובך הוא דומה לסולם ביתי אבל נמצא תמיד על יד השובך והשאלה האם מותר לטלטלו .

בכל מקרה סולם ביתי מותר בטלטול - אף אחד לא חושב שהוא מתקן בו את הגג ולכן אין לגביו איסור מראית עין

בברכה דוד לוי