איך לכפר על חילול שבת ?

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 05/03/24 00:05 כה באדר א'

שאלה

שלום רב חטאתי בחילול שבת כימאט כל החיים פשוט אני חתחתי נייר וגם תלשתי את אשיערות שלי ואני רוצה לכפר על זה איך תכפר זה בבקשה תיתן לי תיקון בבקשה

תשובה

שלום רב,

קודם כל יש להבחין בחומרת המעשה. אם חילול השבת נעשה מתוך חוסר ידיעה, אין זה דומה למי שבכוונה ובמודעות מלאה מחלל את השבת, ובכך תלויה גם אינטנסיביות תהליך התשובה.

אמרו חז"ל שאין כפרה ללא תשובה. הרמב"ם בהלכות תשובה מתאר את שלבי התשובה בחטא בין אדם למקום, היינו חטא שלא פגע בזולת, רק ביחס בין החוטא להקב"ה:

וידוי בפה לפני הקב"ה על החטא

הבעת חרטה מעומק הלב

קבלה לעתיד לבוא שלא לחזור על החטא לעולם

כדי שהתשובה תהיה אמיתית, יעילה ומועילה, יש לחשוב ולנקוט בצעדים מעשיים כדי למנוע את החטא מכאן ולהבא. לדוגמא רצוי לקבל על עצמו לימוד קבוע על הלכות התחום המדובר ולימוד מוסר להבנת חומרת החטא.

לפי חומרת החטא יש להוסיף תפילות על כך שאין הכפרה דורשת ייסורין ושהתשובה תתקבל בשמיים.

בברכה בהצלחה רבה ושנזכה לקיים מצוות שבת בהודה ובהידורה,

ירון אנגלמאייר