קיום עלייה לתורה לאחר זמן שחרית לבר מצווה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/02/24 00:00 ל בשבט התשפד

שאלה

שלום לרב,

האם ניתן לקיים עלייה לתורה לאחר זמן שחרית לילד שחוגג בר מצווה? כלומר בשעה 12:30 (המועד י׳ בניסן, יום ה׳). זהו הזמן היחיד שנותר לקיים את העלייה לתורה. תודה רבה

תשובה

שלום לך

מזל טוב

בשעה 12:30 כבר לא מתפללים תפילת שחרית.

הקריאה בתורה היא חלק מתפילת שחרית.

אין מוצאים ספר תורה שלא בתפילות בהם תקנו חכמים לקרוא בתורה ולכן אין להוציא בשעה זו ספר תורה לקריאה בתורה.

אין שום חובה לקיים 'עליה לתורה'. אם הנער בר המצוה מגיע לתפילת שחרית , אז הציבור צריך להעלותו לתורה. אם אינו מגיע לתפילת שחרית אין מקום לכך שיעלה לתורה. תפילת שחרית היא חובה הקודמת לעליה לתורה וחלקה - קריאת שמע הרי היא חובה מהתורה.

העולה לתורה שלא אחרי תפילת שחרית דומה לבונה תקרה בלי קירות וריצפה.

בברכה דוד לוי