שבת קידוש

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 04/02/24 18:53 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום הרב

רציתי לשאול לגבי שבת בבוקר הבנתי שאסור לאכול לפני הקידוש אבל אמא שלי מאוד רוצה שכן נאכל(יש לה קצת בעיות עם כל נושא האוכל ניסיתי לדבר איתה על זה וקצת קשה לה לוותר שלא נאכל ) גם לפני שאבא שלי מגיע אנחנו אוכלים עוגה ושותים נס קפה ותה , מה כן ניתן לעשות, תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

תקדשו לבד לפני שאתן אוכלות, ואחרי הקידוש תאכלו לפחות כזית עוגה כדי שיהיה קידוש במקום סעודה (וכמובן תברכו ברכה אחרונה על מה שתאכלו).

כשהאבא יחזור אתן יכולות לשמוע שוב את הקידוש שלו, וכמובן צריכות להצטרף לסעודה עם הלחם.