צניעות ודרך ארץ.

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/03/24 23:44 א באדר ב'

שאלה

רציתי לשאול את הרב נכון שכתוב דרך ארץ קדמה לתורה קודם כול תהיה בן אדם אם מידות טובות ואחר כך הלבוש של הבן אדם כי אם אני היה צנועה אבל לא היה לי דרך ארץ זה לא היה שווה כלום כי אם אנשים בחוץ יסתכלו איך אני לבושה ואיך אני מדברת הם לא ירצו תורה כזאת והשאלה שלי היא שלא חשוב הצניעות חשוב רק דרך ארץ זתומרת שאני היה עם דרך ארץ בלי צניעות אני אוכל לזכות לעולם הבא או שחייב צניעות או את שתיהם אני אשמח לתשובה

תשובה

שלום לך,

אדם בא לעולם לעשות רצון השם. צריך לעשות את רצון ה' כולו:

דרך ארץ לפי רצון השם , כך גם שאר ההלכות והצניעות בכלל זה.

אף אדם אינו מושלם ואסור לעכב קיום מצווה בגלל מצווה אחרת.

לסיכום חובה עליך ללכת בדרך ארץ ובצניעות.

הערה

אם חלילה תגרמי לאנשים לחילול השם בדבריך: "אנשים לא ירצו תורה כזו" על זה אפילו יום הכיפורים אינו מכפר לכן עליך להזהר מכך מאד מאד.

בהצלחה דוד לוי