לומר משהו לחבר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/03/24 22:59 א באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב.

תודה על זמנך שאתה מקדיש לי.

אני לומד בכיתה יחד עם חבר, שנינו היינו סגורים כלפי כל הכיתה כך שלא היה לנו הרבה חברים.

נכנסתי בגלל זה לדיכאון שנמשך כשלוש שנים עד שבסוף כיתה י' החלטתי לנסות לצאת מאיזור הנוחות ולהכיר חברים למרות שקשה שלי, אך בשביל זה אני חייב לפלג את הזמן שלי גם לאנשים אחרים ולא רק לאותו חבר.

מאז שעשיתי אני שמח תמיד שאני בבית הספר וכיף לי להיות בחברתם ובנוסף אני מנסה להקדיש זמן גם לחבר הקודם שלי שעדיין טיפה סגור.

מאז שעשיתי את זה לפעמים אני מרגיש שהוא חונק אותי, תמיד רוצה שאני יבוא אליו, תמיד הולך אחריי, לפעמים הוא עושה דברים מוזרים ואני מרגיש שהוא מנסה לסחוט את התשומת לב שלי בכוח ואני לא סובל שאנשים עושים לי את זה. מידי פעם נסיתי לרמוז לו. עכשיו הוא טיפה נהיה פתוח אך עדיין כל פעם שאני חושב עליהם לפעמים ורוצה לעזור להם הוא מתנגד ולא מבין למה שאני יעשה את זה או שמתלונן בשקט.

באמת שהוא חבר טוב אך אני רוצה שהוא יפסיק לעשות לי את וייתן לי מקום להיות לבדי או איתם מבלי שכת הזמן יחנוק אותי לכל מקום שאני הולך.

הגעתי למצב שלא נוח לי להיות לידו ואני כמעט לא אוהב את זה, ואם אני יגיד את האמת יש לו בעיות עצבים ובנוסף הוא מאוד מאוד רגיש.

איך לומר לו את זה? מה לעשות? הבנתי שיש איסור להראות לאדם שאתה אוהב אותו כשבפועל אתה חושב למה הוא בא אליי.

לנתק קשר? לחכות עד סוף הלימודים ואז לנתק איתו קשר?

כי הוא באמת אדם טוב אך אין חיבור בין האופי שלי לשלו....

ואני לא רוצה לפגוע, להלבין ברבים חס ושלום או לומר את האמת כמו שהיא כי אני יודע שזה מאוד יפגע בו...

אך לומר לו בדיוק שיפסיק לחנוק אותי בכל דבר שאני עושה מבלי לעבור על אף איסור בדרך?

תודה כבודו, שנדע ימים טובים יותר.

שנזכה לראות גאולה קרובה אמן.

תשובה

שלום לך ויישר כוחך על הרגישות,

אכן מצבך מורכב והפתרון גם הוא לא פשוט.

אני מציע לך שמידי פעם תאמר לו, במצבים מסויים אתה רוצה להיות לבדך (הכוונה בלעדיו, עם החברים), ובאותו זמן תודיע לו מתי תוכלו להיות ביחד רק שניכם. כך על כל פעם שאתה "מזניח' אותו, תהיה איתו פעם אחת ביחידות.

בהצלחה דוד לוי