כשרות על מוצר מחול

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/03/24 04:40 כח באדר א'

שאלה

שלום רב

קניתי מוצר מחו''ל שכתוב באתר שהוא כשר אבל על האריזה לא מצויין סמל של כשרות

הרכיבים שהוא מכיל הם:חומרי טעם טבעיים, אבקת שיטה אורגנית, אבקת גואר גאם, אבקת תמצית סטיביה (רבודיוזיד א), סיליקה, אבקה מתמצית פרי הנזירים, אבקת לוקומה אורגנית, אבקת יאקון אורגנית.

אינו מכיל סוכר, רכיבי חלב, שמרים, חיטה, גלוטן, ביצים, בוטנים, סויה, אגוזים, דגים, פירות ים, חומרים משמרים, צבעי מאכל או חומרי טעם מלאכותיים.

האם מותר להשתמש במוצר זה או שאסור בגלל שאין סמל כשרות?

תודה

תשובה

שלום לך,

אם אין השגחת כשרות - זה לא כשר.

יתכן שהמוצרים כשרים (בכלל לא בטוח) אבל הבישול או הכלים בהם הוא או הרכיבים מבושלים - אינם כשרים.

בהצלחה , תשתדל לקנות תמיד תוצרת הארץ גם אם זה מאד מאד יקר

בהצלחה דוד לוי