פגם הברית לבחור ישיבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/01/24 09:21 כא בשבט התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב אני נופל הרבה בפגם הברית כבודו אני בחור ישיבה אני רוצה להצליח בלימוד התורה הקדושה ואני מפחד שהנפילה מפילה לי את הלימוד אז אני לוקח על עצמי שלא לעשות את זה יום יומים ואז שוב אני נופל בבקשה אני לומד מסכת נדרים כל כך יפה יש עכשיו מבחנים עליה ואני כל כך רוצה להצליח ולקבל ציונים טובים בבקשה תייעץ לי אני נשמע מיואש כי אני פוחד על תורתי ועל זכרוני שלא יפלו לטמיון בגלל זה

בברכה אור

תשובה

בס"ד

שלום רב,

נפילות בפגם הברית קורות להרבה מאוד בחורי ישיבה, כמעט לכולם.

יש לך נשמה טהורה, לכן הנפילה מאוד קשה לך. אתה מתמודד בכוחות שיש לך וזה יפה מאוד.

בשום מקום לא מצאתי שנפילות בשמירת ברית פוגעות בזיכרון או בלימוד תורה - אין שום סיבה שתפחד שהלימוד שלך יפגע.

אל תתן לחטא אחד לקלקל לך את עולם התורה והקדושה הנפלא שאתה שרוי בו.

הפחדים והדאגות שלך הם מעשה שטן שרוצה לכבוש אותך להוציא אותך לגמרי מעולם התורה אתה צריך להתעלם ממנו ומהמחשבות המדכאות שהוא מכניס לראש שלך.

תשתדל ותתפלל להתחזק בשמירת הברית. אם אתה נופל, תאמר לעצמך: "שבע יפול צדיק וקם". תקום, תתחזק ותחזור לתורה ולקדושה שהם חלקך הטוב בעת הזאת.