עבודה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/01/24 22:49 יט בשבט התשפד

שאלה

היי, אני משה גר בבית מסורתי ואני מאמין מאוד בשם לקראת גיל 16 התחלתי ליחצן למסיבות ופתחתי הפקה משלי של מסיבות לנוער (גילאי 16-18 ללא אלכוהול) המסיבה אכן מעורבת…

זוהי פרנסתי העיקרית והיחידה ואני עושה מזה הרבה מאוד כסף ואפילו מעשר ולפעמים גם תורם 30% במסיבות מאוד מצליחות את הכסף הזה.

מאוד קשה לי לוותר על זה השאלה שלי עד כמה זה חמור ואם באמת כדאי לי לוותר על זה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לדעתי יש להבחין בין מסיבות שבאים לידי מגע ממש (חבוק, נשוק וכדו') שזה חמור מאד ויש דברים שהם אפילו דאורייתא, אבל אם זה רק ישיבה, שירה וכו' אפשר להקל לארגן מסיבות כאלו, וכל זה בגלל פרנסתך.

יהי רצון שתהא פרנסתך מצויה באורה של תורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ