עבודה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/01/24 08:34 כא בשבט התשפד

שאלה

היי שלום כבוד הרב,

אני כרגע עובד בשיפוצים כבר הרבה שנים כבר נהיה לי קשה שם מרגיש שזה לא אני כבר המקצוע וזה לא הפוטנציאל שלי אז אני חושב כרגע ללכת לתחום אחר שאני כן נמשך אליו עבודה משרדית ,

השאלה שלי הרב היא האם פרנסתו של אדם מובטחת לו בראש השנה לא משנה באיזה מקצוע יעסוק או תחום יעסוק בחייו? האם אפשר בבקשה כבוד הרב קצת הסבר בנושא תודה????

תשובה

בס"ד

שלום רב,

פרנסתו של אדם מובטחת כאשר הוא משתדל ופועל לשם כך. משל מפורסם על עובד אדמה שזוכה לברכת ד' בגשמי ברכה. אם הוא לא יחרוש ולא יזרע - שפע הברכה לא יועיל לו. גם אוכלי המן היו צריכים לקום כל בקר וללקט מן - הם לא קבלו סעודות מוכנות בפתח האוהל שלהם.

עם זאת יש הצדקה מלאה לחפש פרנסה נוחה ונעימה יותר. צריך לעשות זאת בזהירות ובמקצועיות. יש מקומות שבודקים כישורים ומדריכים אנשים כיצד לעשות הסבה מקצועית.

'שירות התעסוקה' מדריך בנושא זה.

אני ממליץ לך להיכנס לאתר שלהם. משם להתחיל את הדרך ממנה תגיע בסוף, באופן אחראי, למקצוע חדש שמתאים לך יותר.

שירות התעסוקה = https://www.taasuka.gov.il/he/Applicants/CareerCrises/pages/hasavamikzoit.aspx