תרומת זרע מיהודי אנונימי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/01/24 08:30 יח בשבט התשפד

שאלה

ראיתי שהרב כתב במקום כלשהו שתרומת זרע מתורם יהודי אנונימי היא האופציה הגרועה ביותר מבין השלוש (יהודי גלוי, גוי, יהודי אנונימי) אך יש כאלו שהעדיפו אותה על פני גוי, אשמח למקורות של מי שהעדיפו אותה על פני גוי.

שאלה נוספת: באם מדובר בפונדקאות (זרע יהודי אנונימי, ביצית אישה יהודיה ופונדקאית גויה) האם זה מקל את האפשרות (אולי מכיוון שזה מוסיף ספק לגבי יהדות התינוק?)

תודה

תשובה

שלום וברכה

לצערי, אני לא פנוי וגם אין לי ספריה זמינה.

אבל די אם תקרא את

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4006306,00.html ושם תמצא קצה חוט. אני מבקש להדגיש כי דיווח עיתונאי אינו אמין כדי לפסוק הלכה, אולם משם תוכל לחפש את המקור.

לא הבנתי מפני מה שאלה זו עשויה להקל.

יש כמובן לתת את הדעת שבמקרה כזה יהדות הילד נתונה במחלוקת גדולה, ולמעשה הילד יזדקק לעבור ״גיור לחומרא״ כדי להיות מוכר כיהודי על ידי כולם.

כל טוב