תיקון אשת איש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/01/24 23:34 יט בשבט התשפד

שאלה

בסד

שלום רב

צריך עזרה דחופה בנוגע לסדר תיקון אשת איש.

קראתי ומכיר את הדברים אך צריך לדבר עם רב כדי לעשות הכל כסדר ללא פספוס.

לצערי מנסה להשיג רבנים באזורי אך קשה הדבר מאחר וטלפונית קשה להשיגם ולהגיע אליהם זה בסימן שאלה אם יקבלו .

רוצה לעשות את התיקןן עוד השבוע בה בנד.

אשמח לעזרתכם.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התיקון לא קל הוא, ואדרבא ארוך ומתיש, כך שאין אפשרות לכפר בשבוע את החטא, זה יכול לקחת חודשים. אבל יותר מהכי השאלה איננה הזמן אלא כיצד עושים תשובה, ואין עושים תשובה לפי שעון עצר, אלא מתוך הבנה עמוקה. ותחילה יש להבין את האיסור והחטא, ולדעת במה חטא האדם ללמוד מה אסור לעשות ומה מותר. ובכך אפשר להגיע לחלק הראשון של התשובה, להכיר את החטא ולהתחרט עליו. לשלב זה צריך ללמוד את כל העריות ואת כל האיסורים השונים, צריך ללמוד את גזרת ייחוד ברמב"ם שו"ע, ולאחר הכרת החטא יש להבין את חומרת החטא ומדוע התורה וחכמים הזהירו על עונש חמור זה.

זהו לפחות השלב הראשון הכרת החטא. לאחר מכן צריך להתוודות, וצריך לקבל עליו שלא יחזור לזה החטא, וצריך תעניות וכן צריך צדקה ועוד קבלות שונות. ואם כל זה עדיין דרך התשובה ארוכה מאד.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

ניצן