מקרה לילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/01/24 15:23 טו בשבט התשפד

שאלה

שלום לרב.

רציתי לשאול, האם רווק שומר תורה ומצוות יכול להימנע לגמרי מקרי לילה או שהגוף חייב להוציא בשלב מסויים שכבת זרע?

האם יש תביעה מול האדם אחרי 120 על דבר כזה כאשר האדם משתדל לשמור את עיניו ומחשבותיו במהלך היום?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

שמירת הברית נדרשת כשליטה על היצר, בעיקר שמירת עיניים וזהירות מהרהור. אדם לא יכול לשלוט באפן מלא על הדמיון שלו. אין שום דרישה מאדם שלא יקרה לו מקרה לילה. אם אדם נוהג לפי הנדרש ובכל זאת יש לו קרי זו לא אחריותו ולא אשמתו.

באשר לצרכי הגוף: לא נראה לי שהגוף חייב לפלוט זרע אבל אני לא מומחה בענייני גוף כך שהשקפתי בעניין אינה מחייבת בשום אופן.