סטנדאפ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/01/24 15:16 טו בשבט התשפד

שאלה

האם מותר לזוג נשוי לראות סטנדאפ שצוחקים על יחסי אישות אין שם מראות אסורים , מדובר על סטנדאפ על זוגיות שהמנחה לפעמים מעלה את התחום הזה וצוחק עליו,

האם אין כאן נבלות הפה לכאורה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

התשובה נמצאת בדברים שלך: "נבלות פה".

יש מקום לדבר על יחסי אישות בלשון נקיה ובלי רמזים יצריים. לשם כך צריך רצינות ואוירה הולמת. כך תתנהל שיחה בנושא עם רופא, פסיכולוג או ביעוץ זוגי-מיני. וודאי סטנדאפ אינו המקום בו יהיה שיח נקי וטהור.

הרמב"ם בהלכות דעות (פרק ה הלכה ד - ה) קובע כיצד ינהגו עם האישה: "ולא ינבל את פיו בדברי הבאי ואפילו בינו לבינה, הרי הוא אומר בקבלה מגיד לאדם מה שיחו, אמרו חכמים אפילו שיחה קלה שבין אדם לאשתו עתיד ליתן עליה את הדין".

אם בנושאים עדינים ורגישים אלו צריך זהירות אפילו בשיחה עם אשתו - וודאי אין מקום לליצנות בעניין.