קשירת ציציות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/01/24 08:46 יד בשבט התשפד

שאלה

אני אמא לשני ילדים. הבכור בן 6 ובכיתה א'. הציציות שלו נפרמו ובגלל שנבהלנו שיש בעיה עם הכשרות רכשתי חוטים ובדקתי שמותר לי כמובן לבצע קשירה. כעת לאחר הכביסה. החוטים נורא התקצרו. העבודה הקשה שלי לצערי ירדה לטימיון. האורך הכולל של הפתיל בערך 12 ס"מ. אני חוששת שמא זה לא כשר. מה דעתך?

תודה רבה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מתוך פניני הלכה: "אם לאחר שהציציות נקשרו בבגד והיה אורכם 24 ס"מ... אם נקרעו כל החוטים אבל נשאר מהם שיעור 4 ס"מ, ואחד נקרע עד מקום הגדיל, אף שיש אוסרים, דעת רוב הפוסקים שהציציות כשרות, וכן נפסק להלכה שאפשר עדיין לברך על הציציות הללו. אבל ראוי להחליפן בהקדם."

לפיכך אם לפני הכביסה היה האורך 24 ס"מ ורק לאחר הכביסה התקצרו הגדילים ואורכם פחות. אם נשארו 4 ס"מ הציצית כשרה. אבל, כפי שכותב הרב המלמד צריך להחליפם בהקדם.

הערה: ידוע שצמר מתכווץ בכביסה, לכן צריך לכבס ציציות בחום נמוך (עדיף לכבס ביד כדי לא לקלקל את החוטים) לא להכניס למייבש.