הורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/01/24 08:32 יד בשבט התשפד

שאלה

שלום רב

עלתה בראשי שאלה מסקרנת,ידוע לי שאדם שמקלל את הוריו הוא עשה חטא חמור שחייב עליו מיתה...מה קורה אם מדובר במקרה של ממש,בו המקלל מרוב עצבים קילל באופן חשאי(מבלי שישמעו או בלחש)את הוריו וקרא להם "כלבים" או "אנשים רעים"?האם זה משנה הקללה?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

קללה קשורה לשם ד'. לדוגמה: 'אלוקים יפגע בך'.

מה שאתה מתאר אלו דברים מכוערים ופסולים אבל זה לא נחשב חטא הקללה שעליה חייבים מיתה.

אני ממליץ למי שמקלל מרוב עצבים שינסה לדבר עם ההורים שלו על מה שמפריע לו - כך אפשר יהיה לטפל בקושי שיש לו מול הוריו.